Сите вести [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести сите

Година
Категорија

 • Соопштенија за јавност  | 25.10.2021 | Врховен суд на Република Северна Македонија

  Соопштение за одржана седница на Одделот за судење во разумен рок

  Врховниот суд на Република Северна Македонија на 25.10.2021 година (понеделник) одржа електронска седница на Одделот за судење во разумен рок преку платформата ZOOM, на која беше предложен и прифатен следниот: [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 25.10.2021 | Врховен суд на Република Северна Македонија

  Врховниот суд на Република Северна Македонија го одбележа Европскиот ден на правдата – 25-ти Октомври

  Врховниот суд на Република Северна Македонија денес го одбележа Европскиот ден на правдата 25-ти октомври, преку организирање на отворен ден во судот со посета на ученици од средното стручно училиште САБА за администрација – право. Одбележувањето на Европскиот ден на правдата има за цел да им овозможи на граѓаните да бидат запознаени со нивните основни права и функционирањето на правосудството, како и приближување на правдата до граѓаните. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 25.10.2021 | Врховен суд на Република Северна Македонија

  Соопштение за одржување на Општа седница на Врховниот суд на Република Северна Македонија

  Врховниот суд на Република Северна Македонија ќе одржи Општа седница на 27.10.2021 година (среда), со почеток во 14.00 часот, во салата на V кат, со следниот предлог на: [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 25.10.2021 | Судски совет на РСМ

  Соопштение за 170-та седница на Судски буџетски совет - 01.11.2021 година

  [повеќе]
 • Новости  | 22.10.2021 | Врховен суд на Република Северна Македонија

  Врховните судии одржаа работна средба за новиот Деловник

  Врховниот суд на РСМ одржа тридневна работна средба на судиите во врска со новиот Предлог-деловник на Врховниот суд. По 23 години, Врховниот суд ќе донесе нов Деловник, акт со кој се уредуваат организацијата и работата на највисокиот суд во државата. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 21.10.2021 | Судски совет на РСМ

  Соопштение од 169-та седница на Судски буџетски совет - 21.10.2021 година

  [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 21.10.2021 | Судски совет на РСМ

  Соопштение од 385-та седница на Судски совет на РСМ - 20.10.2021 година

  [повеќе]
 • Новости  | 20.10.2021 | Врховен суд на Република Северна Македонија

  Средба на Претседателот на ВСРСМ Беса Адеми и Шефот на Делегацијата на ЕУ во РСМ, Aмбасадорот Дејвид Гир

  Претседателот на Врховниот суд на Република Северна Македонија Беса Адеми оствари средба со Амбасадорот Дејвид Гир, Шеф на Делегацијата на Европската Унија во Република Северна Македонија, на која официјално и беше предаден Извештајот за напредокот на Република Северна Македонија во 2021 година. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 20.10.2021 | Врховен суд на Република Северна Македонија

  Соопштение за одржување на јавна седница по предметот Вкж2.бр.24/2021

  Врховниот суд на Република Северна Македонија ќе одржи јавна седница по предметот Вкж2.бр.24/2021, на 27.10.2021 година (среда), со почеток во 12,00 часот, во салата за Општи седници на V кат. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 20.10.2021 | Врховен суд на Република Северна Македонија

  Соопштение за одржување на јавна седница по предметот Вкж2.бр.38/2021

  Врховниот суд на Република Северна Македонија ќе одржи јавна седница по предметот Вкж2.бр.38/2021, на 27.10.2021 година (среда), со почеток во 11,00 часот, во салата за Општи седници на V кат. [повеќе]

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_