Соопштение од 189-та седница на Судски буџетски совет - 28.11.2022 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од 189-та седница на Судски буџетски совет - 28.11.2022 година

Соопштенија за јавност  |  29.11.2022

 

СООПШТЕНИЕ

Судскиот буџетски совет (СБС) на 189-та седница одржана на ден 28.11.2022 година во рамките на своите законски надлежности согласно Законот за судски буџет донесе и усвои:

 

  1. Записник од 187-та седница на Судски буџетски совет одржана на ден 28.10.2022 година и 188-та седница на Судски буџетски совет одржана на ден 08.11.2022 година;

 

  1. Одлука за обезбедување средства за исплата на додатоци на плата за месец ноември 2022 година;

 

  1. Одлука за измена и дополна на распределба на средствата од Буџетот на судската власт за 2022 година по единки корисници од раздел 29010-Судска власт, програма 20-Судска администрација за сметка 603/637;

 

  1. Одлука за измена и дополна на распределба на средствата од Буџетот на судската власт за 2022 година по единки корисници од раздел 29010-Судска власт, програма 20-Судска администрација за сметка на сопствени приходи 631;

 

  1. Разгледа барање од Министерство за финансии бр.08-12178/1 од 22.11.2022 година и усвои заклучок да се достават податоци за потребата од намалување/зголемување на средствата по ставки;

 

  1. Разгледа известување/барање од Здружение на судии на РСМ за исплата на разлика на додатоци на плата за последните 3 години и исплата на регрес;

 

  1. Разгледа барање на Совет за ИКТ 08-3026/2 од 16.11.2022 година за пристап на членови на Судски совет на РСМ и судии до платформа Дејуре;

 

  1. Разгледа информација и издаде согласност за пополнување на слободно работно место по доставено барање од ОС Тетово по пат на превземање.