БРОЕЊЕ НА ГЛАСОВИ ОД ИЗБОРОТ НА ЧЛЕНОВИ НА СУДСКИ СОВЕТ ОД РЕДОТ НА СУДИИТЕ [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

БРОЕЊЕ НА ГЛАСОВИ ОД ИЗБОРОТ НА ЧЛЕНОВИ НА СУДСКИ СОВЕТ ОД РЕДОТ НА СУДИИТЕ

Соопштенија за јавност  |  16.9.2022

На 14 септември Судскиот совет на РСМ организираше избори за избор на тројца членови на Судскиот совет од редот на судиите, и тоа во изборните единици Врховен суд, апелационо подрачје Скопје и апелационо подрачје Гостивар.

 

Со оглед дека законската обврска на изборната комисија е јавно да го прикаже броењето на гласовите за избор на членови на Судскиот совет во видеото е прикажано како комисијата ги брои гласовите и кој од кандидатите колку гласови добил.

За нови членови на Судскиот совет на РСМ се избрани Мирјана Радевска Стефкова од Врховен суд, Зоран Герасимовски од апелационо подрачје Скопје и Ивица Николовски од апелационо подрачје Гостивар.