Соопштение за 411-та седница на Судскиот совет на РСМ - 09.08.2022 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 411-та седница на Судскиот совет на РСМ - 09.08.2022 година

Соопштенија за јавност  |  03.8.2022

СООПШТЕНИЕ

 

Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи седница на ден 9.08.2022 година (вторник) со почеток во 10,30 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:

 

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

 

За 411-та седница на Судскиот совет на РСМ за ден 9.08.2022 година, со почеток во 10,30 часот

 

  1. Утврдување на престанок на судиска функција, поради исполнување на услови за старосна пензија;

 

  1. Донесување на Решение за  денот на спроведување на избор на членови на Судскиот совет на Република Северна Македонија од редот на судиите;

 

  1. Донесување на Одлука за престанок на  судија поротник на Основен кривичен суд Скопје и

 

  1. Разно.