Врховен суд на Република Македонија Почетна [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Најнови вести

 • Соопштенија за јавност  | 30.11.2021 | 

  Соопштение за јавност

  Советот за одлучување по жалби при Врховниот суд на Република Северна Македонија на седница одржана на 29.11.2021 година расправаше по повод жалбата на Зоранчо Мицевски, судија на Апелациониот суд Штип, изјавена против одлуката на Судскиот совет на Република Северна Македонија бр.10-39/25 од 26.07.2021 година, за негово разрешување од вршење на судиска функција. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 29.11.2021 | 

  Соопштение за јавност

  Советот за одлучување по жалби при Врховниот суд на Република Северна Македонија на денешната седница расправаше по повод жалбата на Сузана Здравева, судија на Апелациониот суд Штип, изјавена против одлуката на Судскиот совет на Република Северна Македонија бр.10-39/25 од 26.07.2021 година, за нејзино разрешување од вршење на судиска функција. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 26.11.2021 | 

  Соопштение за одржување на Општа седница на Врховниот суд на Република Северна Македонија

  Врховниот суд на Република Северна Македонија ќе одржи електронска Општа седница преку платформата ZOOM на 06.12.2021 година (понеделник), со почеток во 12,00 часот, со следниот предлог на: [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 25.11.2021 | 

  Соопштение за одржување на јавна седница по предметот Вкж2.бр.47/2021

  Врховниот суд на Република Северна Македонија ќе одржи јавна седница по предметот Вкж2.бр.47/2021, на 15.12.2021 година (среда), со почеток во 10,00 часот, во салата за Општи седници на V кат. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 24.11.2021 | 

  Соопштение за јавност за одлагање на седницата на Одделот за казниви дела

  Врховниот суд на Република Северна Македонија информира дека закажаната седница на Одделот за казниви дела на 24.11.2021 година, со почеток во 12,00 часот се одлага за ден 02.12.2021 година (четврток), со почеток во 10,00 часот. Седницата ќе се одржи во сала на V кат. [повеќе]

Сите вести

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_