Корисни информации и линкови [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Корисни информации и линкови

Соња Груевска - Судски администратор во Врховниот суд на Република Северна Македонија 

 м-р Лидија Таневска Јадровска   -  Самостоен судски советник во Кабинетот на Претседателот на Врховниот суд на Република Северна Македонија, Шеф на кабинетот

Врховниот суд на Република Северна Македонија, согласно член 8,член 9 и член 10 од Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер („Службен весник на Република Северна Македонија“ бр.101/19), ја објавува следната:

ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

 

1.ОСНОВНИ ПОДАТОЦИ:
- назив: Врховен суд на Република Северна Македонија
- адреса: Булевар „Крсте Мисирков“ бр.8 Скопје

- контакт телефон: 02/3136044
- факс: 02/3237538
- контакт e-mail:     info@vsrm.mk
- web страна:       www.vsrm.mk

2.СЛУЖБЕНИ ЛИЦА ЗА ПОСРЕДУВАЊЕ СО ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
-  м-р Весна Андоноска - Самостоен судски советник
- контакт телефон: 02/3136044
- контакт e-mail:      vesna.andonoska@vsrm.mk
 
3.НАЧИН НА ПОДНЕСУВАЊЕ НА БАРАЊЕТО ЗА СЛОБОДЕН ПРИСТАП НА ИНФОРМАЦИИТЕ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР:
- писмено
- усно

4.ЛИСТАТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР НА ВРХОВНИОТ СУД НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА  МАКЕДОНИЈА
- информации за општи податоци;
- информации за судиите на Врховниот суд на РСМ;
- информации за општи седници;
- статистика на судот;
- уставни, законски одредби, Деловник за работа, процесни закони;
-судска пракса: одлуки на Врховниот суд, начелни правни мислења и ставови, сентенци;
- соопштенија за јавност;
- формулари и документи;
- јавни набавки;

5. СЛУЖБЕНО ЛИЦЕ ВО КАНЦЕЛАРИЈАТА ЗА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ:
Милчо Велјаноски - Советник - портпарол
- контакт телефон: 02/3136044
- контакт e-mail:  portparol@vsrm.mk

6. СЛУЖБЕНО ЛИЦЕ ЗА КОМУНИКАЦИЈА СО ГРАЃАНИ КОИ ШТО ИМААТ НЕКАКОВ ВИД И СТЕПЕН НА ПОПРЕЧЕНОСТ:
- Фидаије Алидеми - Советник-Преведувач
- контакт телефон: 02/3136044
- контакт e-mail:      fidaije.alidemi@vsrm.mk
-Заменик -  Маја Димитровска Јовановска - Раководител на Оддел за судска пракса - портпарол
                      - контакт телефон: 02/3136044
                       - контакт e-mail:  maja.dimitrovska@vsrm.mk

7. ОФИЦЕР ЗА ЗАШТИТА НА ЛИЧНИТЕ ПОДАТОЦИ
- м-р Весна Андоноска - Самостоен судски советник
- контакт телефон: 02/3136044

- контакт e-mail:      vesna.andonoska@vsrm.mk

 

 

Домашни линкови

Меѓународни линкови

 

 

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести


Сите вести