Корисни информации и линкови [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Корисни информации и линкови

Соња Груевска - Судски администратор во Врховниот суд на Република Северна Македонија 
 Лидија Таневска – Јадровска   -  Самостоен судски советник во Кабинетот на Претседателот на Врховниот суд на Република Северна Македонија, Шеф на кабинетот

Врховниот суд на Република Северна Македонија, согласно член 8,член 9 и член 10 од Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер („Службен весник на Република Северна Македонија“ бр.101/19), ја објавува следната:

ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

 

1.ОСНОВНИ ПОДАТОЦИ:
- назив: Врховен суд на Република Северна Македонија
- адреса: Булевар „Крсте Мисирков“ бр.8 Скопје

- контакт телефон: 02/3136044
- факс: 02/3237538
- контакт e-mail:     info@vsrm.mk
- web страна:       www.vsrm.mk

2.СЛУЖБЕНИ ЛИЦА ЗА ПОСРЕДУВАЊЕ СО ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
- Снежана Димитровска - Виш судски соработник
- контакт телефон: 02/3164064
- контакт e-mail:      snezana.dimitrоvska@vsrm.mk
 
3.НАЧИН НА ПОДНЕСУВАЊЕ НА БАРАЊЕТО ЗА СЛОБОДЕН ПРИСТАП НА ИНФОРМАЦИИТЕ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР:
- писмено
- усно
 

4.ЛИСТАТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР НА ВРХОВНИОТ СУД НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА  МАКЕДОНИЈА
- информации за општи податоци;
- информации за судиите на Врховниот суд на РСМ;
- информации за општи седници;
- статистика на судот;
- уставни, законски одредби, Деловник за работа, процесни закони;
-судска пракса: одлуки на Врховниот суд, начелни правни мислења и ставови, сентенци;
- соопштенија за јавност;
- формулари и документи;
- јавни набавки;

5. СЛУЖБЕНО ЛИЦЕ ВО КАНЦЕЛАРИЈАТА ЗА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ:
Маја Димитровска Јовановска - Советник - портпарол
- контакт телефон: 02/3136044
- контакт e-mail:  maja.dimitrovska@vsrm.mk

6. СЛУЖБЕНО ЛИЦЕ ЗА КОМУНИКАЦИЈА СО ГРАЃАНИ КОИ ШТО ИМААТ НЕКАКОВ ВИД И СТЕПЕН НА ПОПРЕЧЕНОСТ:
- Фидаије Алидеми - Судски соработник
- контакт телефон: 02/3136044
- контакт e-mail:      fidaije.alidemi@vsrm.mk
-Заменик -  Маја Димитровска Јовановска - Советник - портпарол
                      - контакт телефон: 02/3136044
                       - контакт e-mail:  maja.dimitrovska@vsrm.mk

 

Домашни линкови

Меѓународни линкови

 

 

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести

 • ЈАВЕН ОГЛАС БР. 2/2020

  Новости  | 27.10.2020
 • ЈАВЕН ОГЛАС БР. 1/2020

  Новости  | 27.10.2020
  Врз основа на член 3 став 2 од Законот за судска служба (Службен весник на Република Македонија бр.43/14), член 23 од Законот за работните односи (Службен весник на Република Македонија бр.167/15), Правилникот за внатрешна организација и систематизација на работните места во Врховниот суд на Република Македонија и согласноста од Министерството за финансии бр. 18-5474/2 од 30.09.2020 година [повеќе]
 • Соопштение за јавност

  Новости  | 22.10.2020
  По повод „25-ти Октомври – Европскиот ден на правдата“ што секоја година се одбележува во сите европски држави [повеќе]

Сите вести