Корисни информации и линкови [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Корисни информации и линкови

Соња Груевска - Судски администратор во Врховниот суд на Република Северна Македонија 

 м-р Лидија Таневска Јадровска   -  Самостоен судски советник во Кабинетот на Претседателот на Врховниот суд на Република Северна Македонија, Шеф на кабинетот

Врховниот суд на Република Северна Македонија, согласно член 8,член 9 и член 10 од Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер („Службен весник на Република Северна Македонија“ бр.101/19), ја објавува следната:

ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

 

1.ОСНОВНИ ПОДАТОЦИ:
- назив: Врховен суд на Република Северна Македонија
- адреса: Булевар „Крсте Мисирков“ бр.8 Скопје

- контакт телефон: 02/3136044
- факс: 02/3237538
- контакт e-mail:     info@vsrm.mk
- web страна:       www.vsrm.mk

2.СЛУЖБЕНИ ЛИЦА ЗА ПОСРЕДУВАЊЕ СО ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
-  м-р Снежана Димитровска - Виш судски соработник
- контакт телефон: 02/3164064
- контакт e-mail:      snezana.dimitrоvska@vsrm.mk
 
3.НАЧИН НА ПОДНЕСУВАЊЕ НА БАРАЊЕТО ЗА СЛОБОДЕН ПРИСТАП НА ИНФОРМАЦИИТЕ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР:
- писмено
- усно

4.ЛИСТАТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР НА ВРХОВНИОТ СУД НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА  МАКЕДОНИЈА
- информации за општи податоци;
- информации за судиите на Врховниот суд на РСМ;
- информации за општи седници;
- статистика на судот;
- уставни, законски одредби, Деловник за работа, процесни закони;
-судска пракса: одлуки на Врховниот суд, начелни правни мислења и ставови, сентенци;
- соопштенија за јавност;
- формулари и документи;
- јавни набавки;

5. СЛУЖБЕНО ЛИЦЕ ВО КАНЦЕЛАРИЈАТА ЗА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ:
Маја Димитровска Јовановска - Раководител на Оддел за судска пракса - портпарол
- контакт телефон: 02/3136044
- контакт e-mail:  maja.dimitrovska@vsrm.mk

6. СЛУЖБЕНО ЛИЦЕ ЗА КОМУНИКАЦИЈА СО ГРАЃАНИ КОИ ШТО ИМААТ НЕКАКОВ ВИД И СТЕПЕН НА ПОПРЕЧЕНОСТ:
- Фидаије Алидеми - Советник-Преведувач
- контакт телефон: 02/3136044
- контакт e-mail:      fidaije.alidemi@vsrm.mk
-Заменик -  Маја Димитровска Јовановска - Раководител на Оддел за судска пракса - портпарол
                      - контакт телефон: 02/3136044
                       - контакт e-mail:  maja.dimitrovska@vsrm.mk

 

Домашни линкови

Меѓународни линкови

 

 

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести

 • Претседателот на Врховниот суд со поздравно обраќање на 15-годишнината на Академијата за судии и јавни обвинители

  Соопштенија за јавност  | 02.12.2021
  Претседателот на Врховниот суд на Република Северна Македонија, Беса Адеми, на 01.12.2021 година, имаше свое обраќање на свечениот настан по повод одбележување на 15 години од постоењето на Академијата за судии и јавни обвинители Павел Шатев. [повеќе]
 • Соопштение за јавност

  Соопштенија за јавност  | 01.12.2021
  Советот за одлучување по жалби при Врховниот суд на Република Северна Македонија на денешната седница расправаше по повод жалбата на Стојанче Рибарев, судија на Врховниот суд на Република Северна Македонија, изјавена против одлуката на Судскиот совет на Република Северна Македонија бр.10-41/21-14 од 14.07.2021 година, за негово разрешување од вршење на судиска функција. [повеќе]
 • Соопштение за јавност

  Соопштенија за јавност  | 30.11.2021
  Советот за одлучување по жалби при Врховниот суд на Република Северна Македонија на седница одржана на 29.11.2021 година расправаше по повод жалбата на Зоранчо Мицевски, судија на Апелациониот суд Штип, изјавена против одлуката на Судскиот совет на Република Северна Македонија бр.10-39/25 од 26.07.2021 година, за негово разрешување од вршење на судиска функција. [повеќе]

Сите вести