Начелни правни мислења [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Начелни правни мислења

Начелни правни мислења 

Категорија
Опис Датум Преземање
Надлежност за трошоци
Кривична постапка
21.5.2024
Право на надомест на штета на Агенцијата за привремени вработувања од работодавачот-корисник
Закон за агенциите за привремени вработувања
29.4.2024
Неактивен субјект
Трговско право
27.12.2023
Рок за поднесување на барање за прекршочна постапка
Закон за прекршоци
24.11.2023
Користењето на слободни денови поради работата подолга од полното работно време претставува отсуство од работа.
Работни односи
11.7.2023
Дозволеност на жалба против решение на првостепен суд со кое е потврдено решение на нотар како повереник на судот
Парнична постапка, Парнична постапка
13.12.2021
Дозволеност на ревизија во спорови за граѓанска одговорност за навреда и клевета
Парнична постапка, Парнична постапка
12.10.2021
Надлежност на кривичен совет за деца за обесштетување на дете жртва на кривично дело/прекршок со елементи на насилство
Имотно правно побарување на дете жртва
13.7.2021
Откажување на договор за вработување од лични причини кога работникот не ги исполнувал условите за вршење на работа и застареност
Работни односи
13.7.2021
Привремена мерка
Извршна постапка
09.7.2021

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести


Сите вести