Правни мислења и заклучоци [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Правни мислења и заклучоци

Правни мислења и заклучоци 

Категорија
Опис Датум Преземање
Заклучок во врска со Препораката на Биро за застапување на РСМ пред ЕСЧП за предметот (Димчевска против Северна Македонија), бр.13919/18, 4.4.23
Кривична постапка
01.11.2023
Заклучок - Постапување по иницијатива
Седница на судии
17.10.2023
Кумулативно исполнување на условите за стекнување право на бонус на плата кај ист работодавач во текот на годината
Работни односи
09.10.2023
Заклучок за примена на принципот на пропорционалност имплементиран во пресудата на ЕСЧП Радика Превози ДОО Љубљана против РСМ
Облигациони односи
09.10.2023
Трошоци за вештачење
Парнична постапка, Парнична постапка
15.5.2023
Право на вработените во судска полиција на бонус плата и надомест на трошоци за исхрана за ноќна работа под услови предвидени во ЗРО
Работни односи
21.3.2023
Надомест на штета поради неосновано лишување од слобода и поради неоснована осуда
Облигациони односи
21.3.2023
Извршување на парично побарување спрема РСМ и нејзините органи - определување минимални средства за вршење на дејност
Извршна постапка
26.12.2022
Дополнување на правно мислење-Надлежност за извршување на правосилни и извршни судски одлуки со кои се определени привремени мерки
Извршна постапка
26.12.2022
Утврдување на пазарна вредност на експроприрана недвижност
Експропријација
23.11.2022
Прва<12345...>Последна

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести


Сите вести