Правни мислења и заклучоци [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Правни мислења и заклучоци

Правни мислења и заклучоци 

Категорија
Опис Датум Преземање
Откажување на договори за вработување од деловни причини
Работни односи
29.3.2011
Надомест на нематеријална штета на учесниците на безбедносните сили и на членовите на нивните семејства
Облигациони односи
10.3.2011
Утврдување на одговорност за надомест на штета по член 166 од ЗОО
Надомест на штета
22.2.2011
Барање за изземање - член 64 точка 6 од ЗПП
Парнична постапка, Парнична постапка
22.2.2011
Преиначување на првостепена пресуда по службена должност
Парнична постапка, Парнична постапка
24.12.2010
Камата од неплатени придонеси за задолжително здравствено осигурување
Облигациони односи
24.12.2010
Престанок на работен однос поради организирање на штрајк
Работни односи
07.12.2010
Повторување на постапката врз основа на член 400 од ЗПП
Европски суд за човекови права
08.6.2010
Основ за исплата на регрес на годишен одмор
Работни односи
25.5.2010
Дозволеност на барање на заштита на законитост
Дозволеност на БЗЗ
01.3.2010

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести

 • Соопштение за јавност

  Соопштенија за јавност  | 30.6.2020
  Амбасадата на САД во рамките на Договорот за поддршка и помош на судството во Република Северна Македонија, во време на предизвиците со Ковид-19 – пандемијата, на 29.06.2020 година обезбеди донација на средства за дезинфекција за сите судови, јавни обинителства и Управата за извршување на санкции. [повеќе]
 • Соопштение

  Соопштенија за јавност  | 04.5.2020
  На 28 април 2020 година преку електронска комуникација, Врховниот суд на Република Северна Македонија учествуваше на Регионална округла маса на тема „Последиците од пандемијата КОВИД-19 врз човековите права и владеењето на правото„ организирана од Директоратот за човекови права и владеење на правото, при Совет на Европа. [повеќе]
 • Соопштение

  Соопштенија за јавност  | 30.4.2020
  На 23 април 2020 година, Врховниот суд на Република Северна Македонија преку електронска комуникација учествуваше на специјализирана обука во која беа вклучени 1220 судии од целиот свет. [повеќе]

Сите вести