Правни мислења и заклучоци [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Правни мислења и заклучоци

Правни мислења и заклучоци 

Категорија
Опис Датум Преземање
Правичен надоместок во поединечни износи
Судење во Разумен Рок
05.7.2021
Tрошоци по постапката
Судење во Разумен Рок
05.7.2021
Прибелешка на налог за извршување во имотен лист врз недвижност на стечаен должник пред отворање на стечај и разлачно право
Стечај
25.5.2021
Одлучување на ревизискиот суд за навод за погрешна примена на материјално право
Парнична постапка, Парнична постапка
25.5.2021
Прекинување на постапка за извршување кога странка е правно лице над кое е отворена стечајна постапка
Извршна постапка
15.2.2021
Задоцнување на доверител
Облигациони односи
28.9.2020
Враќање на износ на име надомест на штета поради повреда на телото, нарушување на здравјето или смрт
Облигациони односи
29.6.2020
Утврдување непостоење на долг поради застареност на побарувањето
Парнична постапка, Парнична постапка
25.2.2020
Надлежен орган за присилна наплата на судски паушал како трошок на постапката
Извршна постапка
25.2.2020
Трошоци за превоз до и од работа на вработени во јавниот сектор распоредени на работа надвор од местото на живеење
Работни односи
02.12.2019

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести


Сите вести