Правни мислења и заклучоци [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Правни мислења и заклучоци

Правни мислења и заклучоци 

Категорија
Опис Датум Преземање
Додаток за степен на кариера
Работни односи
12.7.2022
Надлежност за извршување на судски одлуки со кои се определени привремени мерки
Извршна постапка
12.7.2022
Определување друг стварно надлежен суд
Парнична постапка, Парнична постапка
12.7.2022
Право на регрес за штета предизвикана од неосигурано моторно возило
Облигациони односи
30.5.2022
Одлучување по барање за судење во разумен рок поднесено од повеќе лица во стечајна постапка
Судење во Разумен Рок
18.4.2022
Активна легитимација на адвокатско друштво во спорови за претходни побарувања на адвокати-основачи на адвокатското друштво
Закон за адвокатура
28.2.2022
Екстрадиционен притвор и застареност на извршувањето на казната затвор
Кривичен Законик
16.2.2022
Заклучоци за примена на принципите и ставовите на ЕСЧП во пресудите Бошкоски против РСМ и Јаневски против РСМ
Кривична постапка
31.1.2022
Заклучок за примена на принципот на правично судење имплементиран во пресудата на ЕСЧП Транскоп АД Битола против РСМ
Кривична постапка
31.1.2022
ЗАКЛУЧОК
Општа седница
28.12.2021
Прва<12345...>Последна

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести


Сите вести