Правни мислења и заклучоци [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Правни мислења и заклучоци

Правни мислења и заклучоци 

Категорија
Опис Датум Преземање
Дозволеност на ревизија во работни спорови - член 372 став 2 точка 6 в.в.со член 372 став 3 точка 3 од ЗПП
Парнична постапка - дозволеност на ревизија
28.4.2014
Oснов за право на регрес на Друштвото за осигурување
Регресно побарување
28.4.2014
Дозволеност на ревизија-член 372 став 2 точка 6 во врска со член 438 став 4 од Законот за парничната постапка
Парнична постапка - дозволеност на ревизија
21.3.2014
Обврска ЈО да даде мислење за барањата за укинување и замена на определената мерка притвор, поднесени од обвинетите и нивните бранители
Притвор
05.3.2014
Пренос на извршните предмети од судовите во надлежност на извршителите и нотарите
Извршна постапка
05.2.2014
Постапување по вонредните правни лекови поднесени во постапките започнати пред отпочнување на примена на ЗКП (Сл.весник бр.150/10 и бр.100/12)
Влегување во сила и започнување на примена на ЗКП (Сл.весник бр.150/10 и бр.100/12
27.12.2013
Надомест на штета во случај на неовластено користење на електрична енергија
Надомест на штета
28.10.2013
Застарување на регресно побарување
Регресно побарување
28.10.2013
Недозволеност на жалба против одлуки на Врховниот суд на Република Македонија доколку правото на жалба не е oпределено со закон
Член 35 точка 1 од Законот за судовите
25.10.2013
Надомест на штета од незаконита градба
Надомест на штета
18.10.2013

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести


Сите вести