Правни мислења и заклучоци [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Правни мислења и заклучоци

Правни мислења и заклучоци 

Категорија
Опис Датум Преземање
Трошоци за вештачење
Парнична постапка, Парнична постапка
15.5.2023
Право на вработените во судска полиција на бонус плата и надомест на трошоци за исхрана за ноќна работа под услови предвидени во ЗРО
Работни односи
21.3.2023
Надомест на штета поради неосновано лишување од слобода и поради неоснована осуда
Облигациони односи
21.3.2023
Извршување на парично побарување спрема РСМ и нејзините органи - определување минимални средства за вршење на дејност
Извршна постапка
26.12.2022
Дополнување на правно мислење-Надлежност за извршување на правосилни и извршни судски одлуки со кои се определени привремени мерки
Извршна постапка
26.12.2022
Утврдување на пазарна вредност на експроприрана недвижност
Експропријација
23.11.2022
Надомест за прирастоци на експроприрана недвижност
Експропријација
23.11.2022
Награда за правна помош на адвокат во спорови за промена на издршка
Тарифа за награда и надоместок на трошоци за работа на адвокатите
23.11.2022
Судир на надлежност помеѓу основен и управен суд за разрешување на директор на установа
Парнична постапка, Парнична постапка
12.7.2022
Додаток за степен на кариера
Работни односи
12.7.2022
Прва<12345...>Последна

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести


Сите вести