Сите вести [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести

Година
Категорија

 • Соопштенија за јавност  | 30.6.2020 | 

  Соопштение за јавност

  Амбасадата на САД во рамките на Договорот за поддршка и помош на судството во Република Северна Македонија, во време на предизвиците со Ковид-19 – пандемијата, на 29.06.2020 година обезбеди донација на средства за дезинфекција за сите судови, јавни обинителства и Управата за извршување на санкции. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 04.5.2020 | 

  Соопштение

  На 28 април 2020 година преку електронска комуникација, Врховниот суд на Република Северна Македонија учествуваше на Регионална округла маса на тема „Последиците од пандемијата КОВИД-19 врз човековите права и владеењето на правото„ организирана од Директоратот за човекови права и владеење на правото, при Совет на Европа. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 30.4.2020 | 

  Соопштение

  На 23 април 2020 година, Врховниот суд на Република Северна Македонија преку електронска комуникација учествуваше на специјализирана обука во која беа вклучени 1220 судии од целиот свет. [повеќе]
 • Известувања  | 13.3.2020 | 

  Соопштение за јавност

  Советот за одлучување по жалба при Врховниот суд на Република Северна Македонија на денешната седница расправаше по повод жалбата на Рахилка Стојковска – судија на Врховниот суд на Република Северна Македонија, поднесена против одлуката на Судскиот совет на Република Северна Македонија бр.08-11/32 од 24.09.2019 година за нејзино разрешување од вршење на судиска функција, и истата ја одби како неоснована и го потврди решението на Судскиот совет на Република Северна Македонија. [повеќе]
 • Известувања  | 10.3.2020 | 

  Соопштение за јавност

  Жалбениот совет при Врховниот суд на Република Северна Македонија на вчерашната седница расправаше по повод поднесената жалба од поранешниот Претседател - судија Јово Вангеловски, поднесена против одлуката на Судскиот совет на Република Северна Македонија бр.08-11/30 од 23.09.2019 година за негово разрешување од вршење на судиска функција. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 04.3.2020 | 

  СООПШТЕНИЕ ОД ОПШТАТА СЕДНИЦА НА ВРХОВНИОТ СУД НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

  I. Општата седница на Врховниот суд на Република Северна Македонија одржана на 03.03.2020 година, одлучи по барањата за изземања на членови на жалбените совети по два предмети оформени (заведени) по жалба пред Врховниот суд, против одлуката на Судскиот совет за разрешени судии, при што истите не ги прифати. II. Расправајќи за актуелните состојби на судството, Општата седница на Врховниот суд на Република Северна Македонија, донесе соодветни заклучоци, при што го дава следното соопштение: [повеќе]
 • Новости  | 03.3.2020 | 

  Меморандум за формирање на Координативно тело за следење на конзистентноста и подобрување на легислативата

  Во просториите на Врховниот суд на Република Северна Македонија на 2 март 2020 година, од страна на ВД претседателот на Врховниот суд, м-р Фаик Арслани, претседателот на Вишиот управен суд и претседателите на апелационите судови, се потпиша Меморандум за формирање на Координативно тело за следење на конзистентноста и подобрување на легислативата. [повеќе]
 • Новости  | 02.3.2020 | 

  Состанок на високо ниво на Глобалната мрежа за интегритет на судството

  Делегација на Врховниот суд на Република Северна Македонија, составена од вд претседателот м-р Фаик Арслани, судијата Беса Адеми и генералниот секретар на Судот, Соња Груевска, учествуваше во работата на вториот по ред состанок на високо ниво на Глобалната мрежа за интегритет на судството на тема „Минато, сегашност, иднина“, кој се одржа од 24 до 27 февруари 2020 година во Доха, Катар. [повеќе]
 • Новости  | 20.2.2020 | 

  Соопштение за јавен оглас број 1/2020

  Ве известуваме дека постапка за вработување на 5 (пет) лица на определено време во Врховен суд на Република Северна Македонија, по оглас број 1/2020 се става во мирување, поради донесено Решение од Претседателот на Собранието на Република Македонија со број 09-1422/2 на 16.02.2020 година за распишување на предвремени избори за пратеници во Собранието на Република Северна Македонија. [повеќе]

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_