Njoftim [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Lajm

%%
%%

Njoftim

Njoftim për opinionin  |  4 Maj 2020
Më 28 Prill 2020, Gjykata supreme e Republikës së Maqedonisë së Veriut përmes komunikimit elektronik, morri pjesë në Tryezën e rrumbullakët Rajonale me temë: “Pasojat nga pandemia KOVID – 19 mbi të drejtat e njeriut dhe sundimi i drejtësisë” të organizuar nga ana e Drejtorisë për të drejtat e njeriut dhe sundimi i drejtësisë, pranë Këshillit të Evropës.

Në këtë ngjarje morën pjesë 67 gjyqtarë, prokurorë, përfaqësues qeveritarë, ombudsmanë dhe respektues të tjerë së të drejtave të njeriut. Pjesëmarrësit ishin nga gjashtë vende fqinje të afërta dhe të rajonit (Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina, Maqedonia Veriore, Serbia, Mali i Zi dhe nga Turqia).

Qëllimi i kësaj ngjarje ishte që të fillohet me diskutimin e vazhdueshëm mbi sfidat e trajtimit të pandemisë së KOVID-19 me fokus në standardet e Këshillit të Evropës dhe Gjykatës në Strasburg në lidhje me shëndetin, lirinë e lëvizjes, respektimin e privatësisë dhe mbrojtjen e të dhënave personale.

 

   


Kërkoni aktgjykime/aktvendime

Gjykata
Numri i lëndës
Data
_