Сите вести [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести

Година
Категорија

 • Соопштенија за јавност  | 02.12.2021 | 

  Претседателот на Врховниот суд со поздравно обраќање на 15-годишнината на Академијата за судии и јавни обвинители

  Претседателот на Врховниот суд на Република Северна Македонија, Беса Адеми, на 01.12.2021 година, имаше свое обраќање на свечениот настан по повод одбележување на 15 години од постоењето на Академијата за судии и јавни обвинители Павел Шатев. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 02.12.2021 | 

  Соопштение за јавност за одлагање на седницата на Одделот за казниви дела

  Врховниот суд на Република Северна Македонија информира дека закажаната седница на Одделот за казниви дела на 02.12.2021 година, со почеток во 10,00 часот се одлага за ден 07.12.2021 година (вторник), со почеток во 10,00 часот. Седницата ќе се одржи во судница на VIII кат. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 01.12.2021 | 

  Соопштение за јавност

  Советот за одлучување по жалби при Врховниот суд на Република Северна Македонија на денешната седница расправаше по повод жалбата на Стојанче Рибарев, судија на Врховниот суд на Република Северна Македонија, изјавена против одлуката на Судскиот совет на Република Северна Македонија бр.10-41/21-14 од 14.07.2021 година, за негово разрешување од вршење на судиска функција. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 30.11.2021 | 

  Соопштение за јавност

  Советот за одлучување по жалби при Врховниот суд на Република Северна Македонија на седница одржана на 29.11.2021 година расправаше по повод жалбата на Зоранчо Мицевски, судија на Апелациониот суд Штип, изјавена против одлуката на Судскиот совет на Република Северна Македонија бр.10-39/25 од 26.07.2021 година, за негово разрешување од вршење на судиска функција. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 29.11.2021 | 

  Соопштение за јавност

  Советот за одлучување по жалби при Врховниот суд на Република Северна Македонија на денешната седница расправаше по повод жалбата на Сузана Здравева, судија на Апелациониот суд Штип, изјавена против одлуката на Судскиот совет на Република Северна Македонија бр.10-39/25 од 26.07.2021 година, за нејзино разрешување од вршење на судиска функција. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 26.11.2021 | 

  Соопштение за одржување на Општа седница на Врховниот суд на Република Северна Македонија

  Врховниот суд на Република Северна Македонија ќе одржи електронска Општа седница преку платформата ZOOM на 06.12.2021 година (понеделник), со почеток во 12,00 часот, со следниот предлог на: [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 25.11.2021 | 

  Соопштение за одржување на јавна седница по предметот Вкж2.бр.47/2021

  Врховниот суд на Република Северна Македонија ќе одржи јавна седница по предметот Вкж2.бр.47/2021, на 15.12.2021 година (среда), со почеток во 10,00 часот, во салата за Општи седници на V кат. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 24.11.2021 | 

  Соопштение за јавност за одлагање на седницата на Одделот за казниви дела

  Врховниот суд на Република Северна Македонија информира дека закажаната седница на Одделот за казниви дела на 24.11.2021 година, со почеток во 12,00 часот се одлага за ден 02.12.2021 година (четврток), со почеток во 10,00 часот. Седницата ќе се одржи во сала на V кат. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 23.11.2021 | 

  Соопштение за одржување на седница на Одделот за казниви дела

  Врховниот суд на Република Северна Македонија ќе одржи седница на Одделот за казниви дела на 24.11.2021 година (среда), со почеток во 12,00 часот, во салата за Општи седници на V кат, со следниот предлог на: [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 19.11.2021 | 

  Претседателот на Врховниот суд на Република Северна Македонија со поздравно обраќање на презентацијата на Функционалната анализа

  Претседателот на Врховниот суд на Република Северна Македонија, Беса Адеми, на 18.11.2021 година во хотел Хилтон, имаше свое обраќање на „Презентацијата на Функционалната анализа и Планот за подобрување на работата и условите во основните судови“, изготвена од Центарот за правни истражувања и аналаизи, со поддршка на Британската амбасада во Република Северна Македонија. [повеќе]

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_