Njoftim për Seancën e përgjithshme, të mbajtur të Gjykatës supreme të Republikës së Maqedonisë së Veriut [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Lajm

%%
%%

Njoftim për Seancën e përgjithshme, të mbajtur të Gjykatës supreme të Republikës së Maqedonisë së Veriut

Njoftim për opinionin  |  14 Sht 2021
Gjykata supreme e Republikës së Maqedonisë së Veriut, më 14.09.2021 (e martë), mbajti Seancë të përgjithshme elektronike përmes platformës ZOOM, në të cilën u propozua dhe u pranua:

RENDI I DITËS

1. Vendosja sipas ankesës, së deklaruar kundër Orarit vjetor – për ndryshimin dhe plotësimin e orarit të punës së Gjykatës themelore civile Shkup, për vitin 2021.

2. Shqyrtimi i referatit për kërkesën e unifikimit të praktikës gjyqësore nga Valentina Milloshevska nga fshati Staro Sellë, Komuna e Jegunovcit – Tetovë (e prolonguar nga 13.07.2021).

3. Shqyrtimi i njoftimit me iniciativë për konstatim të qëndrimeve parimore dhe mendime për çështje me kuptim të sigurimit të barazisë në zbatimin e ligjeve, nga avokati Goce Gerasimovski nga Shkupi. 

4. Shqyrtimi i njoftimit për kërkesën për konstatim të mendimit juridik parimor nga Kryetari i Gjykatës themelore Negotinë.

5. Shqyrtimi i njoftimit me rastin e kërkesës për përputhshmërinë e praktikës gjyqësore nga Ministria e mbrojtjes së RMV – Shkup.

Në Seancën e përgjithshme u miratuan:

  • Lidhur me pikën e parë të rendit të ditës, miratoi vendim me të cilin e hodhi poshtë si të pa lejuar ankesën e parashtruar;
  • Lidhur me pikën e dytë dhe të pestë të rendit të ditës, nxori konkluzion me të cilin iniciativa hidhet poshtë për shkak se nuk është parashtruar nga subjekt i autorizuar;
  • Lidhur me pikën e tretë të rendit të ditës, nxori konkluzion që Sektori i veprave civile të miratojë tekstin përfundimtar të mendimit juridik të aprovuar;
  • Lidhur me pikën e katërt të rendit të ditës, nxori konkluzion se nuk janë plotësuar kushtet ligjore për konstatim të mendimit juridik parimor.
   


Kërkoni aktgjykime/aktvendime

Gjykata
Numri i lëndës
Data
_