Gjykatësit suprem mbajtën takim pune për Rregulloren e re [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Lajm

%%
%%

Gjykatësit suprem mbajtën takim pune për Rregulloren e re

Risi  |  22 Tet 2021
Gjykata supreme e RMV, mbajti takim tre ditor pune të gjyqtarëve lidhur me Propozim – Rregulloren e re të Gjykatës supreme. Pas 23 viteve, Gjykata supreme do të miratojë Rregullore të re, akt me të cilin rregullohen organizimi dhe puna e gjykatës më të lartë në shtet.

Gjykata supreme e RMV, mbajti takim tre ditor pune të gjyqtarëve lidhur me Propozim – Rregulloren e re të Gjykatës supreme. Pas 23 viteve, Gjykata supreme do të miratojë Rregullore të re, akt me të cilin rregullohen organizimi dhe puna e gjykatës më të lartë në shtet.

Gjyqtarët e Gjykatës supreme, në takimin punues patën diskutim të frytshëm ku këmbyen mendime për dispozitat e Rregullores, dhe në drejtim të përputhshmërisë me vendimet e reja ligjore dhe proceset reformuese.

Më konkretisht, me këtë akt veçanërisht të rëndësishëm për punën e Gjykatës, rregullohet organizimi i Gjykatës supreme, mënyra e punës së kryetarit të gjykatës, këshillat gjyqësorë, sektorët gjyqësorë, seanca e përbashkët e sektorëve gjyqësorë, seanca e gjyqtarëve dhe seanca e përgjithshme.

Po ashtu, Rregullorja ka për qëllim të sigurojë realizimin e funksionit në kohë të duhur në mënyrë ligjore, të pavarur, të paanshme dhe efikase. Njëkohësisht, me Rregulloren sigurohet edhe realizimi i të drejtave dhe obligimeve të palëve, pavarësisht pozitës dhe cilësisë së tyre.

Kjo ngjarje, e dedikuar për Rregulloren e re të Gjykatës supreme u mbajt me mbështetjen e Ambasadës së Britanisë në Shkup përmes Qendrës për hulumtime dhe analiza juridike.

   


Kërkoni aktgjykime/aktvendime

Gjykata
Numri i lëndës
Data
_