Njoftim nga Seanca e përgjithshme e mbajtur të Gjykatës Supreme të Republikës së Maqedonisë së Veriut [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Lajm

%%
%%

Njoftim nga Seanca e përgjithshme e mbajtur të Gjykatës Supreme të Republikës së Maqedonisë së Veriut

 |  Sep 14, 2022
Gjykata Supreme e Republikës së Maqedonisë së Veriut, më 13.09.2022 (e martë), mbajti Seancë të përgjithshme, në të cilën u propozua dhe u pranua:

R E N D I   I   D I T Ë S

 

1. Diskutimi mbi Iniciativën për miratimin e qëndrimit parimor dhe mendimit juridik parimor, të parashtruar nga Snezhana Stankoviq, avokate nga Shkupi.

2. Diskutimi mbi çështjen juridike „Nëse afati prej 30 ditësh për parashtrimin e ngritjes së procedurës për kundërvajtje sipas nenit 83 paragrafi (4) të Ligjit për kundërvajtje (“Gazeta Zyrtare e RMV” nr.96 të datës 17.05.2019) është afat përfundimtar dhe si pasojë ka hedhjen poshtë të kërkesës pas skadimit të atij afati ose ai afat është vetëm instruktiv dhe i dedikohet parashtruesit që më shpejt, më me përditësim dhe në afat të arsyeshëm t’i parashtrojë kërkesat për kundërvajtje drejtuar organeve kompetente”. 

Seanca e përgjithshme:

Lidhur me pikën e parë të rendit të ditës, nxori konkluzion me të cilin Iniciativa e parashtruar nga Snezhana Stankoviq, avokate nga Shkupi, për miratimin e mendimit juridik parimor, nuk aprovohet.

Lidhur me pikën e dytë të rendit të ditës, diskutimi mbi çështjen juridike do të vazhdojë në Seancë të përgjithshme të ardhshme.  

 

Gjykata Supreme e Republikës së Maqedonisë së Veriut

 

   


Decision search

Court
Case number
Date
_