Takim me përfaqësues nga Ambasada e SHBA – ve, në Republikën e Maqedonisë së Veriut [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Lajm

%%
%%

Takim me përfaqësues nga Ambasada e SHBA – ve, në Republikën e Maqedonisë së Veriut

Risi  |  25 Tet 2019
UD Kryetari i Gjykatës supreme të Republikës së Maqedonisë, Mr Faik Arsllani, në lokalet e Gjykatës supreme të Republikës së Maqedonisë më 22 Tetor 2019, realizoi takim me përfaqësues nga Ambasada e SHBA – ve në Republikën e Maqedonisë së Veriut, Z - a Dajana Palekvin, shef i programit INL Zyra politike dhe sundimi i të drejtës dhe Z – a Çellsi Shinur, shef i programit OPDAT.

 

Në takim u bisedua për bashkëpunimin miqësor dhe partneritet në vazhdimësi të shteteve në pjesën e jurisprudencës, sfidave me të cilat ballafaqohet Gjykata supreme e Republikës së Maqedonisë së Veriut, si dhe përpjekjet që bëhen për tejkalimin e të njëjtëve. Bashkëbiseduesit erdhën në përfundim se qëllimi i përbashkët është pavarësia, efikasiteti dhe kualiteti i punës së gjyqësisë.

UD Kryetari i Gjykatës supreme të Republikës së Maqedonisë së Veriut potencoi rëndësinë e përkrahjes që SHBA vazhdimisht e sigurojnë me qëllim të përforcimit të kapacitetit të së gjithë subjekteve të kapluar në sektorin gjyqësor.

   


Kërkoni aktgjykime/aktvendime

Gjykata
Numri i lëndës
Data
_