Соопштение од одржана Општа седница на Врховниот суд на Република Северна Македонија [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од одржана Општа седница на Врховниот суд на Република Северна Македонија

Новости  |  10.4.2024
Врховниот суд на Република Северна Македонија на ден 08.04.2024 година одржа Општа седница, со следниот предлог на:

 

Д Н Е В Е Н Р Е Д

 

1. Одлучување по приговор од судија на Основниот граѓански суд Скопје, изјавен против Годишен распоред за изменување и дополнување на Годишниот распоред за работа на судот за 2024 година, донесен од Претседателот на Основниот граѓански суд Скопје.

По одржаната расправа, Општата седница по точката од дневниот ред донесе Решение со кое приговорот од судија на Основниот граѓански суд Скопје, изјавен против Годишен распоред за изменување и дополнување на Годишниот распоред за работа на судот за 2024 година, донесен од Претседателот на Основниот граѓански суд Скопје, се отфрла.

 

 

 

 

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_