ЈАВЕН ОГЛАС БР. 2/2020 [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

ЈАВЕН ОГЛАС БР. 2/2020

Новости  |  27.10.2020
     Врз основа на член 20 и член 25 од Законот за судска служба (Службен весник на Република Македонија бр.43/14, 98/15, 6/16,  198/18 и 248/18), член 2 од Правилникот за формата и содржината на јавниот оглас, формата, содржината и начинот на поднесување на пријавата, на спроведување на административна селекција, на испитите, проверка на веродостојност на доказите и интервјуто, како и начинот на нивно бодирање и максималниот број на бодови од постапката на селекција во зависност од категориите на работните места, како и други прашања во врска со постапката за вработување на судски службеници (Службен весник на Република Македонија бр.236/18), Правилникот за внатрешна организација и систематизација на работните места во Врховниот суд на Република  Македонија  и согласноста од Министерство за финансии бр.  18-5474/2 од 30.09.2020 година 

 

 

ВРХОВНИОТ СУД НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

објавува

ЈАВЕН ОГЛАС БРОЈ 2/2020

за вработување на 1 (еден) судски службеник на неопределено време

 
Целосниот текст на огласот може да се преземе на следниот линк

Пријавата за огласот можете да ја преземете на следниот линк
 
   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_