Соопштение за јавност [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за јавност

Соопштенија за јавност  |  01.12.2021
Советот за одлучување по жалби при Врховниот суд на Република Северна Македонија на денешната седница расправаше по повод жалбата на Стојанче Рибарев, судија на Врховниот суд на Република Северна Македонија, изјавена против одлуката на Судскиот совет на Република Северна Македонија бр.10-41/21-14 од 14.07.2021 година, за негово разрешување од вршење на судиска функција.

На истата седница, Советот за одлучување по жалби донесе одлука по предметот ОСЖ бр.10/2021 со која што жалбата на жалителот ја уважи, а решението на Судскиот совет на Република Северна Македонија бр. 10-41/21-14 од 14.07.2021 година го укина.

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_