Информација за јавност [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Информација за јавност

Соопштенија за јавност  |  11.4.2017
Врховниот суд на Република Македонија ја информира јавноста дека денес беше одржана Општа седница на Врховниот суд на Република Македонија на која:

   Барањето за изземање на Претседателот на Врховниот суд на Република Македонија поднесно од Јавното обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите, беше одбиено;

   Приговорот на судија на Врховниот суд на Република Македонија изјавен против Одлуката за изменување и дополнување на Одлуката за распоредот за работа на судиите и судската администрација во Врховниот суд на Република Македонија за 2017 година, беше одбиен;

   Сите 17 приговори на судиите на Основен суд Скопје 1 Скопје изјавени против Годишниот распоред за работа на судиите на Основен суд Скопје 1 Скопје за 2017 година, се одбиени.

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_