Соопштение од одржана седница на Одделот за судска практика [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од одржана седница на Одделот за судска практика

Соопштенија за јавност  |  25.11.2022
Врховниот суд на Република Северна Македонија, на ден 24.11.2022 година, одржа седница на Одделот за судска практика, на која беше предложен и прифатен следниот:

 

Д Н Е В Е Н  Р Е Д

 

1. Усвојување на Предлог - Записник од седницата на Одделот за судска практика, одржана на ден 26.05.2022 година;

2. Разгледување на извештаите за работата на судските оддели и на Општата седница на Врховниот суд на Република Северна Македонија за периодот од месец мај, заклучно со месец октомври 2022 година;

3. Разно.
 

 

По одржаната расправа:

 

 

По првата точка од дневниот ред, се усвои Записникот од седницата на Одделот за судска практика, одржана на ден 26.05.2022 година;

По втората точка од дневниот ред, се разгледаа и се усвоија извештаите за работата на судските оддели и Општата седница на Врховниот суд на Република Северна Македонија за периодот од месец мај, заклучно со месец октомври 2022 година.

 

 

 

Врховен суд на Република Северна Македонија

                                                                                             Оддел за судска практика

 

 

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_