Слободен пристап до информации [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Слободен пристап до информации

Врз основа на член 8 од Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер (“Сл. весник на РМ” бр.101/2019) и член 3 од Упатството за начинот и постапката за спроведување на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер Вишиот управен Суд ја изготви следната
 
ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

 

                 Листата на информации од јавен карактер на Виш управен Суд ја сочинуваат следните групи на информации:
 
1 Општи информации за судот, општи податоци, надлежности, Годишни и месечни извештаи за работа на судот 3 Судска пракса – одлуки на Вишиот управен суд
2 Судска Власт 4 Контакт информации
 
             Граѓаните на Република Северна Македонија можат да добијат информација од јавен карактер што ја изготвило или со која располага Вишиот управен суд, со пополнување на - Барање за пристап до информации од јавен карактер, кое може да го добијат во архивата на Виш управен суд или да го симнат подолу на линкот.
             
          Барањето за информација може да се достави во писмена форма на адресата на Вишиот управен суд, ул. Никола Парапунов бр. 31, Скопје., или на e-mail: visupravensud@vusskopje.mk 
 
           Граѓаните може да се информираат за сите прашања од нивен интерес што се поврзани со правото на слободен пристап до информации од јавен карактер и на телефон: 02/3061-536.
 
             Вишиот управен суд, согласно Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер за службени лица за посредување со информации од јавен карактер ги определи: Ивица Наумоски и Љупка Илиеска.
 
         Доколку имате некое прашање или ви е потребна соодветна информација, можете да ја искористите контакт формата прикажана подолу.
 
              На Вашето прашање ќе одговориме во најкус можен рок.
 
              Ви благодариме.

 

Барање за пристап до информации од јавен карактер


 Преземање

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести

 • Одлука за избор на кандидати по Интерен оглас за кариерно унапредување бр. 01/2020

  Известувања, Новости, Соопштенија за јавност  | 25.12.2020
  По спроведена постапка во врска со објавениот интерен оглас бр.01/2020 од 09.12.2020 година, за кариерно унапредување на судски службеници во Вишиот управен суд, Претседателот на Виш управен суд ги донесе следните одлуки: [повеќе]
 • Интерен оглас за кариерно унапредување на судски службеници

  Известувања, Новости, Соопштенија за јавност  | 09.12.2020
  Интерен оглас за кариерно унапредување на судски службеници [повеќе]
 • Известување

  Известувања, Настани, Соопштенија за јавност  | 16.11.2020
  И З В Е С Т У В А Њ Е Ве известуваме дека јавната расправа по предмет Уж-1.бр.719/2019 закажана за ден 20.11.2020 година во 11:30 часот, е одложена. За закажување на нова јавна расправа повторно ќе бидат доставени покани до странките. Одложувањето на јавната расправа е поради услови на зголемена опасност од вирусот Ковид-19 и во согласност со Одлуката за постапување на судовите во Република Северна Македонија во услови на зголемена опасност од вирусот донесена од Судскиот совет на Република Северна Македонија број 02-606/1 од 17.03.2020 година, во кој е наведено дека Вишиот управен суд постапува по жалби против одлуките на Управниот суд кои се итни на нејавна седница. Судскиот совет на Република Северна Македонија го извести овој суд дека одлуката сеуште е во важност. Судија Анита Данилова [повеќе]

Сите вести