Начелни правни мислења [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Начелни правни мислења

Начелни правни мислења 

Категорија
Опис Датум Преземање
Рок за поднесување на барање за прекршочна постапка
Закон за прекршоци
24.11.2023
Користењето на слободни денови поради работата подолга од полното работно време претставува отсуство од работа.
Работни односи
11.7.2023
Дозволеност на жалба против решение на првостепен суд со кое е потврдено решение на нотар како повереник на судот
Парнична постапка, Парнична постапка
13.12.2021
Дозволеност на ревизија во спорови за граѓанска одговорност за навреда и клевета
Парнична постапка, Парнична постапка
12.10.2021
Надлежност на кривичен совет за деца за обесштетување на дете жртва на кривично дело/прекршок со елементи на насилство
Имотно правно побарување на дете жртва
13.7.2021
Откажување на договор за вработување од лични причини кога работникот не ги исполнувал условите за вршење на работа и застареност
Работни односи
13.7.2021
Привремена мерка
Извршна постапка
09.7.2021
Дозволеност на ревизија
Парнична постапка, Парнична постапка
28.4.2021
Дозволеност на ревизија во постапки за заштита од дискриминација
Парнична постапка, Парнична постапка
28.4.2021
Ограничување на права од колективен договор ако за време на важењето на колективниот договор се донесе закон
Работни односи
14.12.2020

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести


Сите вести