Соопштение од одржана Општа седница на Врховниот суд на Република Северна Македонија [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од одржана Општа седница на Врховниот суд на Република Северна Македонија

Соопштенија за јавност  |  05.9.2022
Врховниот суд на Република Северна Македонија на ден 02.09.2022 година одржа Општа седница, на која беше предложен и прифатен следниот предлог на:

 

 

Д Н Е В Е Н  Р Е Д

 

1. Одлучување по барање за изземање од член на Советот за одлучување по жалба по предметот ОСЖ.бр.5/2022.

2. Именување членови на Советот за одлучување по жалба против решение на Судскиот совет на Република Северна Македонија.

 

По одржаната расправа, Општата седница:

 

По првата точка од дневниот ред, донесе Решение со кое барањето за изземање се усвојува и именуваше член на Советот за одлучување по жалба.

По втората точка од дневниот ред, именуваше членови на Советот за одлучување по жалба против решение на Судскиот совет на Република Северна Македонија.

 

 

Врховен суд на Република Северна Македонија

 

 

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_