Средба на Врховниот суд и апелационите судови [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Средба на Врховниот суд и апелационите судови

Настани, Новости  |  16.6.2022
Средба на Врховниот суд на Република Северна Македонија и четирите апелациони судови во државата.

Во периодот од 7 до 9 јуни се одржа средба на Врховниот суд на Република Северна Македонија и четирите апелациони судови во државата.

На средбата се разгледуваа правните прашања од кривична и граѓанска област од апелационите судови за кои е потребно усогласување на ставовите со цел хармонизација во примената на правото од страна на судовите во Република Северна Македонија.

Средбата која беше организирана од Центарот за правни истражувања и анализи, во соработка со Академијата за судии и јавни обвинители, овозможи донесување заклучоци преку широка дискусија помеѓу сите претставници од судовите.

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_