Соопштение за јавност [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за јавност

Соопштенија за јавност  |  29.11.2021
Советот за одлучување по жалби при Врховниот суд на Република Северна Македонија на денешната седница расправаше по повод жалбата на Сузана Здравева, судија на Апелациониот суд Штип, изјавена против одлуката на Судскиот совет на Република Северна Македонија бр.10-39/25 од 26.07.2021 година, за нејзино разрешување од вршење на судиска функција.

На истата седница, Советот за одлучување по жалби донесе одлука по предметот ОСЖ бр.8/2021 со која што жалбата на жалителот ја усвои, а решението на Судскиот совет на Република Северна Македонија бр. 10-39/25 од 26.07.2021 година во однос на Сузана Здравева, судија на Апелациониот суд Штип го укина и во тој дел предметот го врати на повторно постапување.

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_