Takim i Kryetares së Gjykatës Supreme të Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Kryetarit të Gjykatës Themelore Penale Shkup [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Lajm

%%
%%

Takim i Kryetares së Gjykatës Supreme të Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Kryetarit të Gjykatës Themelore Penale Shkup

Njoftim për opinionin  |  12 Jan 2022
Sot në hapësirat e Gjykatës Supreme të Republikës së Maqedonisë së Veriut, u realizua takim pune midis Kryetares së Gjykatës Supreme të Republikës së Maqedonisë së Veriut Besa Ademi, Zëvendëses së Kryetares dhe Kryetare e Sektorit të veprave penale gjyqtarja Cvetanka Periq, me UD Kryetarin e Gjykatës Themelore Penale Shkup Ivan Xholev.

Në këtë takim, u bisedua për situatën aktuale në Gjykatën penale, për udhëheqjen efikase të procedurave penale dhe për tejkalimin e problemeve me lëndët e vjetra.

U bisedua edhe për ndryshimet e Ligjit për procedurë penale, që pritet pozitivisht të ndikojnë në aspektin e azhurnimit të procedurave.

Gjatë këtij takimi, u bisedua veçanërisht në aspektin e përshpejtimit të procedurave mbi lëndët e iniciuara nga ana e Prokurorisë Speciale Publike dhe sapo të krijohen kushte të përfundohen.

Në fund, bashkëbiseduesit e konstatuan mbështetjen maksimale, të cilën Gjykata Supreme ia jep Gjykatës Themelore Penale, si dhe për vazhdimin e bashkëpunimit të Kryetarëve të dy gjykatave në kuadër të administratës gjyqësore.

   


Kërkoni aktgjykime/aktvendime

Gjykata
Numri i lëndës
Data
_