Kryetarja e Gjykatës Supreme zhvilloi takim të punës me përfaqësues të Misionit të OSBE – së, në Shkup [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Lajm

%%
%%

Kryetarja e Gjykatës Supreme zhvilloi takim të punës me përfaqësues të Misionit të OSBE – së, në Shkup

Risi  |  16 Nën 2023
Kryetarja e Gjykatës Supreme të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Besa Ademi, zhvilloi takim të punës me përfaqësues të Misionit të OSBE – së në Shkup, të kryesuar nga Franc Petuçnig, oficer i projektit.

Në takimin e punës u prezantua dokumenti punues – Raporti i OSBE – së, lidhur me procedimin efikas të formave serioze të krimit të organizuar dhe korrupsionit si kusht i rëndësishëm për sundimin e të drejtës.  

Duke potencuar rolin e aktiviteteve dhe raporteve të OSBE – së, ku është vërejtur edhe puna e Gjykatës Supreme, Kryetarja Ademi theksoi se analizat e këtilla me objektivitetin dhe sistemimin e tyre japin kontribut të madh për gjyqësorin dhe se shërbejnë si pikë kryesore referimi për realizimin e proceseve reformuese dhe tejkalimin e mangësive institucionale.

Në takim, gjithashtu, u potencua se për procedimin efikas të formave serioze të krimit të organizuar dhe korrupsionit duhet një përkushtim më i gjerë politik, bashkëpunim ndërinstitucional, udhëheqje vendimtare në gjyqësorin dhe vizion të përbashkët të të gjitha institucioneve të Maqedonisë së Veriut.  

 


 

   


Kërkoni aktgjykime/aktvendime

Gjykata
Numri i lëndës
Data
_