ЈАВЕН ОГЛАС бр.1/2019 [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

ЈАВЕН ОГЛАС бр.1/2019

News  |  Oct 30, 2019
      Врз основа на член 20 и член 25 од Законот за судска служба (Службен весник на Република Македонија бр.43/14, 98/15, 6/16,  198/18 и 248/18) и член 2 од Правилникот за формата и содржината на јавниот оглас, формата, содржината и начинот на поднесување на пријавата, на спроведување на административна селекција, на испитите, проверка на веродостојност на доказите и интервјуто, како и начинот на нивно бодирање и максималниот број на бодови од постапката на селекција во зависност од категориите на работните места, како и други прашања во врска со постапката за вработување на судски службеници (Службен весник на Република Македонија бр.236/18), Правилникот за внатрешна организација и систематизација на работните места во Врховниот суд на Република Македонија и согласноста од Министерство за финансии бр.18-8025/2 од 16.10.2019 година 

ВРХОВНИОТ СУД НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА
објавува
   ЈАВЕН ОГЛАС БРОЈ 1/2019
за вработување на 12 (дванаесет) судски службеници на неопределено време
 
Целосниот текст на огласот може да се преземе на следниот линк

Пријавата за огласот можете да ја преземете на следниот линк
 
   


Decision search

Court
Case number
Date
_